• Mail: momodogs.nl@gmail.com

/
  • Onderwaterloopband

  • Een van de onderdelen van de hydrotherapie is de onderwaterloopband. De loopband is goed toegankelijk via een loopplank.

   De hond hoeft zich op de loopband niet om te draaien want de richting van de loopband kan veranderen.

   De snelheid van de band is regelbaar en er is een digitale tijdswaarneming zodat er per sessie nauwkeurig wordt opgemeten hoelang de hond heeft gelopen.

   De bewegingen van de hond zijn op de onderwaterloopband mooi rechtlijnig en symmetrisch.

  • Net als bij de therapie in het zwembad is het water in de onderwaterloopband ook op een voor de hond aangename temperatuur ingesteld zodat de spieren tijdens het bewegen niet afkoelen. De temperatuur is echter veel lager, omdat de honden in de onderwaterloopband veel harder moeten werken en anders hun warmte niet kwijt kunnen. 

   Afhankelijk van de aandoening en het verloop van de therapie wordt het waterniveau aangepast. Hoe hoger het water, hoe minder gewicht de gewrichten moeten opvangen tijdens het lopen. In de loop van de therapie zal de waterstand verlaagd worden.

  • Bij neurologische problemen is de loopband zeer geschikt om de hond de stapbeweging weer "aan te leren". Een verlamde hond leert op de band weer het evenwicht te zoeken en de poten correct te plaatsen.

   Bij aandoeningen zoals heup- en elleboogdysplasie, bij kruisbandproblemen zien we dat de loopband nuttig is bij de spieropbouw. Door de rechtlijnige bewegingen op de loopband worden de spieren perfect anatomisch opgebouwd.

   De loopband is ook uiterst geschikt voor de spieropbouw zoals bij sport- en conditietraining.

  • Onderwater Loopband