• Adres: Halteweg 6, 7122MB AALTEN, Telefoon: 06 82 83 36 75 , Mail: momodogs.nl@gmail.com

 • Over mij

 • Mijn naam is Monique van Weeren.

  Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in o.a. het onderwijs, crisisopvang werk voor jongeren, enz. ging ik mij steeds meer richten op het werken met honden.

  Mijn psychologiestudie verloochende zich niet. Bij het werken met honden kwam mijn focus vooral te liggen op de hond zelf, het gedrag en waarom. Het meest intrigeerde mij om te werken met de natuurlijke instincten van de hond, wat je o.a. ziet binnen het reddingshondenwerk, mijn persoonlijke passie

 • Zo ontmoette ik eind jaren 90 Tom Middlemas, waar ik een persoonlijke opleiding volgde "natuurlijk hondengedrag" in Schotland. Voor deze opleiding ging ik elk jaar een paar weken naar Schotland.
  In 2003 bouwden ze daar een zwembad en zodoende maakte ik kennis met de Hydrotherapie voor honden.

  In Nederland was dit toentertijd een onbekende manier van revalidatie. Al snel was ik ervan overtuigd dat Hydrotherapie veel honden kan helpen.
  De resultaten waren verbluffend en het werken met de honden in het bad intrigeerde mij.
  Ondanks het feit dat ik in Schotland was om te werken met reddingshonden en onopgevoede zwerfhonden, was ik zeer regelmatig in het bad aanwezig om te helpen tijdens de Canine Hydrotherapy.

  Dit kwam niet helemaal als een verassing.
  Van origine kom ik uit het onderwijs. Daarna ben ik Psychologie gaan studeren en dat combineerde ik bij de honden en hondentraining.
  Tientallen jaren was ik actief binnen diverse hondenscholen en - trainingen.
  Vooral het reddingshondenwerk heeft mijn hart gestolen. Ik ben begonnen het het reguliere reddingshondenwerk (vlaktewerk en puinzoeken)
  Echter sinds 15 jaar verdiep ik mij intensief in het mantrailen: Een voor Nederland toentertijd nieuwe manier van reddingshondenwerk. Voor meer informatie zie "mantrailing"

  Terug naar de hydrotherapie: In mijn zoektocht naar hydrotherapiecentra in binnen- en buitenland ontdekte ik dat er veel verschillende manieren zijn hoe je met de hydrotherapie om kan gaan. Zo langzamerhand vormde ik een eigen beeld hoe ik met hydrotherapie zou willen werken. Ik ben dan ook blij dat ik dit ideaal beeld grotendeels heb kunnen realiseren in onze verbouwde boerderij.

  In Ada ten Hagen, de dierfysiotherapeute, heb ik vanaf het begin van Momodogs een trouwe partner gevonden. Samen met haar expertise proberen we de honden zo goed en professioneel mogelijk te behandelen.

  • In 2005 en 2006 bezocht ik hydrotherapiecentra in België en Duitsland
  • 2005 / 2006: seminar over acupressuur / hondenmassage in Duitsland.
  • 2007/2008: opleiding "Hundekrankengymnasten/Hundephysiotherapeuten" nach Blümchen in Duitsland
  • 2009: hydrotherapie voor honden. Cursuscentrum dierverzorging Barneveld Nederland.
  • 2009: Intuïtief werken met dieren. Andalusie (Zuid-Spanje)